2008. Brüno börze

Ismét itt az ősz, ismét brüni börze. Természetesen, mint cseh veterán jármű gyűjtők, mi se hagyhatjuk ki ezt a jeles rendezvényt. De ne rohanjunk annyira előre, mert mint eddig, így most is próbáltuk ezt az utazást is kirándulássá formálni. Pénteken kora délután indultunk el Karcsival a jól megszokott Sahy-Nyitra-Hodonin útvonalon. Estére megérkeztünk Brünoba. A hideg ellenére úgy döntöttünk, megnézzük a város szépségeit. Teljesen más hangulata volt a városnak mint legutóbb világosban. A séta után elmentünk a börzének helyet adó kiállító központ előtti parkolóba, és eltettük magunkat a másnapra.

Reggel frissen ébredtünk , főztünk egy jó teát, majd reggeli. Nyitás előtt nem sokkal megérkezett Tamás és Bubó, velük együtt indultunk el az alkatrészek tengerébe.A börze sztárja egy gőz úthenger és egy gőz teherautó volt, amelyeket menet közben lehetett megcsodálni.Böngészés közben rengeteg cseh, lengyel, magyar ismerőst köszönthettünk, köztük Pistiéket Győrből, akiknek vittünk egy bőrt és néhány gumit, így ők már nem mentek haza üres kézzel.

A börze több éves tapasztalatunk alapján drágul, mindenért többet kérnek mint néhány éve. Egyre népszerűbb a magyarok között, több magyarral találkozunk az eladók között is. A sorok bejárása után időt szakítottunk a kiállított járművek megtekintésére is, így csak ebéd után indultunk haza. A hazavezető úton csak egy magán vadasparknál időztünk egy keveset, így már este hét körül itthon is voltunk.